Βιωσιμότητα

Καλύτερο κακάο για καλύτερες ζωές

2 λεπτά ανάγνωσης
|
30-12-2021
Cocoa_Plan

ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Το Nestlé Cocoa Plan θεσπίστηκε το 2009 προκειμένου να συμβάλλει στη βελτίωση της ζωής των αγροτών στην εφοδιαστική αλυσίδα κακάο της Nestlé. Η KitKat είναι περήφανο μέλος του προγράμματος και ως εκ τούτου όλα τα προϊόντα μας παρασκευάζονται με 100% κακάο βιώσιμης προέλευσης. Καλύτερη σοκολάτα σημαίνει καλύτερη ζωή για όλους και για να διασφαλιστεί αυτό, το πρόγραμμα επικεντρώνεται σε τρεις βασικούς τομείς - καλύτερη γεωργία, καλύτερες ζωές και καλύτερο κακάο.

Καλύτερη Γεωργία

Το Nestlé Cocoa Plan παρέχει εκπαίδευση και πόρους για να βοηθήσει όλους τους αγρότες που συμμετέχουν σε αυτό να βελτιώσουν τις σοδειές και την ποιότητά τους, γεγονός που σημαίνει ότι αυξάνουν το εισόδημά τους και βελτιώνουν τα μέσα διαβίωσής τους, ενώ ταυτόχρονα αντιμετωπίζουν την αποψίλωση των δασών. Από τότε που ξεκίνησε το πρόγραμμα, 124.000 αγρότες έχουν πρόσβαση σε καλύτερες γεωργικές πρακτικές. Η Nestlé έχει επίσης διανείμει 16 εκατομμύρια κακαόδεντρα και 669.000 δασικά και οπωροφόρα δέντρα για να υποστηρίξει την αναδάσωση και την ανάπτυξη του κακάο.

Καλύτερες Ζωές

Αντιλαμβανόμαστε τη σημασία της εκπαίδευσης για τη διασφάλιση της ευημερίας των κοινοτήτων, γι' αυτό και το πρόγραμμα επικεντρώνεται στο να δοθεί στις γυναίκες και τα παιδιά πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας εκπαίδευση, μειώνοντας τον κίνδυνο της παιδικής εργασίας και δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα στις γυναίκες να εργαστούν.

Από το 2009, η Nestlé έχει κατασκευάσει 53 σχολεία στην Ακτή Ελεφαντοστού για να στηρίξει την εκπαίδευση των παιδιών και το μέλλον τους.

Ενισχύοντας την ιχνηλασιμότητα της εφοδιαστικής αλυσίδας και οικοδομώντας μακροχρόνιες σχέσεις με ομάδες αγροτών, μπορούμε να κάνουμε τη διαδικασία πιο γλυκιά για όλους, με αποτέλεσμα να παράγουμε απολαυστική σοκολάτα που αγαπάει ο κόσμος.

Μάθε περισσότερα για το Nestlé Cocoa Plan

+560 000

Δασικά δέντρα διανέμονται στη Δυτική Αφρική​

+ 86 000

Παιδιά παρακολουθούνται για τον κίνδυνο παιδικής εργασίας​
Nestle cocoa plan

 

 

Κοινότητες

Μπορεί να σου αρέσει επίσης.

Ένα διάλειμμα για τον πλανήτη

2 λεπτά ανάγνωσης
|
29-12-2021
Μάθε περισσότερα για το πώς εκπληρώνουμε τη δέσμευσή μας για ουδέτερο ανθρακικό αποτύπωμα έως το 2025