Κοινότητες

Ένα διάλειμμα για τον πλανήτη

2 λεπτά ανάγνωσης
|
29-12-2021

ΟΥΔΕΤΕΡΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΑΝΘΡΑΚΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2025

Φέτος δεσμευτήκαμε για ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα μέχρι το 2025. Έχουμε ήδη κάνει σημαντικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση και συνεχίζουμε την προσπάθεια μας, μειώνοντας κατά περισσότερο από 50% τις εκπομπές που παράγονται από την προμήθεια των συστατικών μας, την παραγωγή των προϊόντων μας και τη διανομή τους.

Συνεργαζόμαστε με την Carbon Trust, μια παγκόσμια συμβουλευτική εταιρεία για την κλιματική αλλαγή και τη βιωσιμότητα, για να μετρήσουμε το σημερινό αποτύπωμα άνθρακα.

Πολλές από τις εκπομπές μας προκύπτουν από την παραγωγή των συστατικών μας, όπως το κακάο και το γάλα. Θα τις μειώσουμε μέσω πρωτοβουλιών όπως η αποκατάσταση των δασών και η υποστήριξη της μετάβασης στην αναγεννητική γεωργία. Για τις εκπομπές που δεν μπορούμε να αφαιρέσουμε, θα επενδύσουμε σε αντιστάθμιση υψηλής ποιότητας που βασίζεται σε φυσικές λύσεις για το κλίμα.

Προστατεύοντας και αποκαθιστώντας τα δάση

Η αποψίλωση των δασών είναι ένας από τους κύριους παράγοντες των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα γεωργικών προϊόντων. Την τελευταία δεκαετία χρησιμοποιούμε πολλαπλά εργαλεία για να πετύχουμε τη δέσμευσή μας για μη αποψίλωση των δασών, συμπεριλαμβανομένων της πιστοποίησης, της χαρτογράφησης της εφοδιαστικής αλυσίδας και των δορυφορικών εικόνων. Επικεντρωνόμαστε επίσης στην προστασία και αποκατάσταση, εφαρμόζοντας σχετικές πρωτοβουλίες τόσο στα δάση της εφοδιαστικής μας αλυσίδας για το κακάο όσο και με την έναρξη της συλλογικότητας Rimba Collective. Η πρωτοβουλία αυτή υποστηρίζει την προστασία και αποκατάσταση πάνω από 500.000 εκταρίων τροπικών δασικών στη Νοτιοανατολική Ασία, περιοχή από την οποία προμηθευόμαστε τα περισσότερα συστατικά μας.

Επεκτείνοντας την αναγεννητική γεωργία

Βασιζόμαστε στην υφιστάμενη συνεργασία μας με τους αγρότες κακάο, φοινικέλαιου, δημητριακών, ζάχαρης και γαλακτοκομικών προϊόντων για την εφαρμογή αναγεννητικών πρακτικών. Μέθοδοι καλλιέργειας όπως η μείωση των συνθετικών εισροών, η καλύτερη διαχείριση των εδαφών και η δενδροφύτευση, μπορούν να συμβάλουν στην απορρόφηση άνθρακα από την ατμόσφαιρα, στην ενίσχυση της βιοποικιλότητας και της παραγωγικότητας στα αγροκτήματα. Προς αυτή την κατεύθυνση, θα βοηθήσουμε τους αγρότες να φυτέψουν πέντε εκατομμύρια δέντρα σκίασης στις περιοχές από όπου προμηθευόμαστε το κακάο μας μέχρι το 2025.

Επιταχύνοντας τη μετάβαση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Εργαζόμαστε για τη βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των εργοστασίων μας. Έχουμε ήδη μειώσει την ενέργεια που απαιτείται για την παραγωγή της KitKat κατά περισσότερο από 40% ανά τόνο προϊόντος από το 2000. Ορισμένα από τα εργοστάσιά μας χρησιμοποιούν ήδη ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές, όπως η ενέργεια που αντλείται από ηλιακά εργοστάσια στη Μέση Ανατολή και τη Βραζιλία, και θα συνεχίσουμε να βρίσκουμε νέους τρόπους για να τερματίσουμε την εξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα και να χρησιμοποιούμε 100% ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές σε όλα τα εργοστάσιά μας, πριν από το τέλος του 2025.

Αξιοποιώντας πάνω από μια δεκαετία δράσης

Η πορεία μας στη βελτίωση της βιωσιμότητας της εφοδιαστικής μας αλυσίδας μετρά πάνω από δέκα χρόνια. Το 2009, η Nestlé εγκαινίασε το πρόγραμμα Nestlé Cocoa Plan και το 2016 μπορέσαμε να προμηθευτούμε το σύνολο του κακάο μας από το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Στο πλαίσιό του, η Nestlé έχει φυτέψει περισσότερα από 15 εκατομμύρια κακαόδεντρα και έχει επενδύσει 300 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα στη βιωσιμότητα του κακάο. Η νέα δέσμευσή μας για ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα μας καθοδηγεί την πορεία μας προς την περαιτέρω μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος.

 

Κοινότητες

Μπορεί να σου αρέσει επίσης.

Καλύτερο κακάο για καλύτερες ζωές

2 λεπτά ανάγνωσης
|
30-12-2021
Μάθε περισσότερα για τις καλύτερες πρακτικές που αναπτύσσουμε προς όφελος της ζωής των αγροτών που συμβάλλουν στην παραγωγή του απολαυστικού κακάο…